Vrste vibratorjev

Vrste vibratorjev

Vrste vibratorjev

Izbira vibratorja na spletnih straneh sex shopa, sploh, če je ta prvi, je vedno težavna naloga, zato so spodaj opisane vrste vibratorjev, ki bodo izboljšali masturbacijo in mnoge intimne trenutke. 

Klasični vibratorji

Klasični vibratorji so oblikovani kot falus. Uporablja se jih lahko za neposredno klitoralno stimulacijo, vendar pa so v osnovi namenjeni le penetraciji. Tovrstni vibratorji so se na začetku uporabljali kot osebni masažniki, ki naj bi se uporabljali predvsem za lajšanje bolečin. Klasični vibratorji se dandanes uvrščajo med najcenejšo vrsto vibratorjev v erotičnih trgovinah, saj se jih najlažje upravlja, hitrost njihovih vibracij pa se največkrat prilagaja kar z vrtenjem njihovega spodnjega dela.

Rabbit vibratorji

Rabbit vibratorji zavzemajo različne oblike, vendar pa imajo skupno eno stvar: klitoralni stimulator, ki štrli zunaj osnovne površine vibratorja ter dopušča istočasno stimulacijo G-točke in klitorisa. Nekateri rabbit vibratorji imajo v zgornjem delu vgrajen tudi poseben rotacijski ali suvajoč motorček, s pomočjo katerega lahko ta del vibratorja kroži ter tako zagotavlja draženje klitorisa, osrednji del pa se namesti v nožnico, kjer z rahlo ukrivljenim delom lepo počiva na G-točki in jo tako stimulira.

Vibratorji za G-točko

Iščete po spletnih straneh sex shopa  nekaj s čimer bi zlahka zadeli tisto (G-)točko, ki ob draženju nudi izjemne užitke? Ravno temu so namenjeni vibratorji G-točke. Čeprav je njihov osrednji del razmeroma raven, je zgornji del upognjen, pogosto pa tudi narebren, saj so oblikovani tako da ta ob penetraciji počivajo na G-točki in jo tako dražijo. Vibratorji G-točke imajo lahko tudi večjo glavo, vendar se vseeno pogosto uporabljajo tudi kot običajni vibratorji.

Klitoralni vibratorji/stimulatorji

Čeprav so bullet vibratorji prav tako namenjeni stimulaciji klitorisa, so klitoralni vibratorji/stimulatorji tisti, ki so prav namensko ustvarjeni draženju ščegetavčka. Sesanje oziroma trzanje, ki ga zagotavljajo posnemajo gibe jezika, oziroma ustnic med oralnim zadovoljevanjem, zato znajo biti izjemno intenzivni.

Naprstni stimulatorji

Naprstni stimulatorji se, kot nakazuje že ime, namestijo na prst, nato pa se uporabljajo za draženje celega telesa. V sebi namreč skrivajo majhen bullet vibratorček, ki s pomočjo vibracij stimulira želeni predel telesa: klitoris, bradavičke itd.

Analni vibratorji

Analni vibratorji so namenjeni odkrivanju analnih užitkov, zato se ponašajo s prav posebno obliko. Najpogostejša so vibracijske analne kroglice, pri katerih velikost počasi narašča od majhne do vedno večje kroglice, vstavlja pa se jih postopoma. Za začetnike je primeren tudi vibracijski analni čep, saj zaradi svoje stožčaste oblike prav tako omogoča postopno vstavitev in počasno privajanje na analno stimulacijo. Analni vibratorji so primerni za nekoliko bolj izkušene uporabnike, saj je njihova površina običajno širša in bolj enakomerna, kar pomeni, da se ob vstavitvi takoj občuti celoten obseg vibratorja. Spodnji širši del (ki ni pravilo!) omogoča varno uporabo, saj tako ni skrbi, da bi vibrator zdrsnil v notranjost telesa, zgornji del pa je lahko tudi ukrivljen, saj tako omogoča tudi stimulacijo moške prostate.

Bullet/mini vibratorji

Bullet vibratorji so običajno najbolj priljubljena izbira začetnikov, vendar niso namenjeni le njim. Bullet je vsekakor igračka, ki z uporabnikom ostane dolgo časa, saj se lahko uporablja za različne namene. Čeprav običajno meri le nekaj centimetrov, se ponaša z močnimi vibracijami, ki ne pridejo prav le za penetracijo, temveč tudi med predigro ali individualno uporabo. Pri draženju se lahko osredotočite na klitoris ali drug del telesa, npr. bradavičke ali anus. Za napajanje bullet vibratorja so običajno potrebne baterije AAA.

Wand masažniki

Wand masažniki so prava čarovnija. So namreč najbolj mogočne erotične igračke, kar jih boste lahko v erotičnih trgovinah našli. Oblikovani so kot masažniki telesa z masažno glavo, ki je običajno snemljiva in narejena iz trdnega materiala, prevlečenega s silikonom, ki lahko prestane močnejše pritiske na telo. Poleg upogljivosti ter ergonomskega ročaja, se ponašajo z močnimi vibracijami, ki ne pridejo prav le med masiranjem, temveč tudi med draženjem klitorisa, anusa, itd.

Vibratorji za pare

Vibratorji za pare so oblikovani tako, da med uporabo prinašajo užitke obema partnerjema. Med najbolj znanimi je We-Vibe, ki je upognjen, en njegov del počiva na klitorisu, drug pa na G-točki. Oba konca vibratorja sta malce širša, da se lepo prilegata omenjenima predeloma, osrednji del pa je ožji, saj je vibrator namenjen nošenju med penetracijo, tako da lahko partnerjev penis elegantno zdrsne med njim in nožnico. Zaradi vstavljenega penisa, se vibrator še bolj pritisne ob telo uporabnice, kar povzroča neizmerne užitke, za nameček pa vibracije, ki jih je občutiti v notranjosti telesa godijo tudi moškim.

Realistični vibratorji

Realistični vibrator na kratko je dildo, ki vibrira. Od klasičnega vibratorja se razlikuje po svojem videzu, saj je običajno kožne ali temnejše barve ter na površini prepreden z mnogimi žilami in kapilarami, ki spominjajo na pravi penis.