Vodič po bondage in fetiš pripomočkih

Vodič po bondage in fetiš pripomočkih

Bondage in fetiš pripomočki

Bondage in fetiš vsebuje različne pripomočke, ki so namenjeni tistim z nekoliko bolj specifičnimi in drznimi erotičnimi okusi. V sex shopu se v tej kategoriji nahajajo: lisice in okovi, seti za prevezovanje, preveze za oči, maske, čepi za usta, biči, žgečkalniki, lopatke in šeškalniki, ščipalke za klitoris in bradavičke, vaginalne vakuumske črpalke, igračke za penis in moda, gugalnice in pohištvo, vrvi in trakovi, fetiš oblačila, elektro stimulacija ter tudi bondage seti. 

Prevezovanje

Kategorija prevezovanje vsebuje pripomočke po katerih v erotičnih trgovinah posegajo začetniki na področju bondage igric. V njej se nahajajo preprosti pripomočki, kot so lisice in okovi ter vrvi in trakovi, kot tudi obsežni seti za prevezovanje in fetiš oblačila ter drugi izdelki za prsi in nožnico ter celo seks pohištvo.

 • Lisice

Lisice so najbolj znan in osnoven pripomoček za priklenjanje. Lisice se od okov razlikujejo po tem, da so ožje ter omogočajo hitrejši izpust s pomočjo ključa ali posebnega zatiča, ki je nameščen na njih, prav tako pa so običajno narejene iz kovine, ter zato za nekatere nekoliko bolj grobe od okov, ki so pogosteje oblazinjeni.  Sicer so tudi lisice lahko oblazinjene (običajno v krzno), vendar je njihovo osnovno ogrodje običajno vedno kovinsko.

 • Okovi

Okovi so širši od lisic, na njih pa se običajno nahajajo luknjice, ki omogočajo nastavljivost velikosti, vendar pa zahtevajo tudi nekaj več časa za odpenjanje in zapenjanje. Običajno so narejeni iz usnja ali drugih mehkih materialov, ki ne poškodujejo kože, saj so pogosto namenjeni daljšemu nošenju kot lisice, za nameček pa obstajajo tako okovi za zapestja, kot tudi za gležnje, ki se lahko s pomočjo verige pogosto zvežejo skupaj.

 • Vrvi

V kategoriji se nahajajo vrvi, ki so posebno prilagojene za uporabo pri spolnosti, saj so običajno premazane s posebnim zaključnim slojem, ki preprečuje ali vsaj deloma zmanjšuje možnost odrgnin, kar precej olajša seks igrice. Izbirate lahko tudi med različnimi dolžinami – odvisno za kaj potrebujete vrv. Shibari tehnika prevezovanja zahteva daljše vrvi, medtem ko lahko pri običajnem prevezovanju zapestij uporabite krajše.

 • Trakovi
Trakovi za prevezovanje so po namenu sorodni vrvem. Od slednjih se razlikujejo po tem, da so širši in krajši, vendar pa se lahko za razliko od vrvi uporabljajo tako za prevezovanje udov, kot tudi za oči ali drugih delov telesa. Običajno so narejeni iz svile ali drugih mehkih materialov, ki lepo polzijo po koži in tako ob uporabi zagotavljajo še dodatno mero vzburjenja.
 • Seti za prevezovanje

Seti za prevezovanje so namenjeni bondage sladokuscem, ki pri svojih igricah radi uporabljajo različne pripomočke, z veseljem pa jih bodo uporabljali tudi tisti, ki se želijo na področju BDSM igric šele preizkusiti in ne vejo s katerim pripomočkom bi se lahko lotili njegovega odkrivanja.

Preveze in maske

Preveze in maske se uporablja za zastiranje oči in ust. Narejene so iz različnih materialov. Usnjene maske so debelejše, zato omogočajo tudi učinkovitejše zastiranje oči, medtem ko so tiste iz mehkejših materialov bolj udobne za nošenje, vendar pa skoznje prodre tudi več svetlobe. Usnje se sicer pojavlja tudi pri lepih, vendar redkeje, saj vpija mokroto iz ust, tako da je izbira plastičnih precej bolj običajna.

 • Čepi za usta (gag balls)

Čepi za usta se uporabljajo za zamašitev ust. Čeprav so bili prvotni čepi narejeni v obliki kroglic, pa se dandanes pojavljajo tudi v drugih oblikah, večinoma pravokotno. Čepi za usta so posebna vrsta bondage užitkov, saj podrejenega partnerja onesposobijo do mere, da je nesposoben govora in tako dajejo občutek ujetosti, kar vzburja oba sodelujoča partnerja. 

 • Maske

Maske niso več namenjene le pustnim rajanjem, saj na področju igric prevezovanja veljajo za pravi pravcati fetiš. Običajne se jih nadene na oči, saj tako uokvirijo “ogledalo duše” in poskrbijo za nekoliko bolj skrivnostno podobo tistega, ki jo nosi, vendar pa včasih zastrejo tudi večji del obraza. Na zadnjem delu se običajno zavežejo z vrvico in tako poskrbijo za preprosto snemanje, redkeje pa je njihovo prileganje moč usklajevati z elastiko. 

 • Preveze za oči

Preveze za oči se od mask razlikujejo po svojem namenu in videzu. Medtem, ko imajo maske predvsem dekorativno oz. lepotno funkcijo, saj so namenjene privabljanju pogledov k področju oči, se preveze uporabljajo za zastiranje pogleda, njihov glavni namen pa vsekakor ni poudariti lepoto oči, temveč izostriti druge čute tistega, ki jo nosi. 

Biči in žgečkalniki

Biči in žgečkalniki so odlični pripomočki za nudenje bolečine – žgečkalniki sladke, biči in lopatke pa nekoliko močnejše. So najbolj priljubljena igračka bondage ljubiteljev, ki pri spolnosti uživajo v vlogi pasivnega ali aktivnega partnerja.

 • Biči

Biči so erotične igračke, ki po obliki nekoliko spominjajo na palico, ki jo zaključuje izrastek v obliki zanke ali več izrastkov v obliki daljših trakov ali vrvic, namenjeni pa so šibanju. Zgornji del biča ima običajno ergonomičen ročaj, ki omogoča dober oprijem med uporabo in je zato povečini narejen iz nedrsečega materiala, trakovi pa so najpogosteje narejeni iz semiša, gume ali usnja ter ob tepežu bolečino razpršijo veliko bolj kot lopatke. 

 • Lopatke

Lopatke so za razliko od bičev namenjene predvsem šeškanju. So krajše in širše od bičev, zaradi česar ob šeškanju na telesu povzročajo več rdečice, pa tudi bolj točkovno, čeprav ne tako ostro bolečino. Običajno so narejene iz usnja in semiša ter se na vrhu ponašajo z ožjim delom, ki omogoča boljši oprijem in rokovanje z izdelkom.

 • Žgečkalniki

Žgečkalniki so pripomočki, ki so za razliko od lopatk in bičev namenjeni predvsem draženju in prebujanju posameznikov čutov ter posledični sli. Večji del igračke je lahko narejen iz različnih materialov, ki običajno omogoča dober oprijem, spodnji del pa pogosto krasi perje ali drug mehek material, ki nima le dekorativne, temveč tudi praktično funkcijo. Pero je namreč ravno dovolj lahko in nežno, da že ob komaj zaznavnem dotiku ne le naježi dlake, temveč v primeru uporabe na intimnih predelih zagotavlja tudi nemalo spolnega ugodja. 

Fetiš oblačila

Fetiš oblačila zajemajo kose zapeljivih in porednih oblačil zanj in zanjo. Na voljo je široka ponudba različnih materialov, med katerimi prednjačijo oprijeti, ki poudarijo telo ter z raznimi odprtinami in možnostjo hitrega odpenjanja nudijo takojšen dostop do golega telesa pod njimi. 

Izdelki za prsi in nožnico

Izdelki za prsi in nožnico združujejo širok spekter erotičnih pripomočkov za stimulacijo klitorisa, bradavičk in sramnih ustnic. Med njimi se najdejo sponke oz. ščipalke za bradavičke in klitoris, razne nalepke in kristalčki za okrasitev ter vibracijske in nevibracijske vakuumske črpalke in stimulatorji. 

 • Za bradavičke

Izdelki za bradavičke zajemajo različne erotične igračke raznovrstnih materialov in oblik. Nekatere igračke so narejene tako da se jih pripne na bradavičke za namene istočasne stimulacije in okraševanja, spet druge pa so narejene tako da se jih lahko uporablja tudi za draženje drugih erogenih predelov na telesu, pa čeprav so prvotno namenjene draženju bradavičk. Med najbolj pogoste igračke v kategoriji spadajo sponke ali ščipalke za bradavičke, nalepke in kristalčki, najdejo pa se tudi nekoliko manj pogosti izdelki, kot sta vakuumski stimulator ali masažna blazinica za prsi. 

 • Za klitoris

Izdelki za klitoris oz. ščegetavček so namenjeni draženju najbolj občutljive točke na ženskem telesu, ki v obliki majhnega vozlička leži na zgornjem delu spolovila, med velikimi sramnimi ustnicami. Med igračke za njegovo draženje se uvrščajo tako klitoralne sponke oz. ščipalke, kot tudi drugi pripomočki, npr. klitoralni stimulatorji, ki se jih lahko uporablja za izboljšanje orgazma, še posebno dobro pa se obnesejo med predigro.

 • Vaginalne vakuumske črpalke

Vaginalna vakuumska črpalka je erotična igračka, ki se uporablja za povečanje nabreklosti sramnih ustnic. Črpalka je lahko nevibracijska ali vibracijska. Obe delujeta na principu vakuumskega izsesavanja zraka, ki povzroči nabreklost spolovila ter obenem nudi tudi zelo nizko mero bolečine, ki na žensko deluje izjemno stimulativno, še posebno, če je črpalka tudi vibracijska. 

Izdelki za penis in moda

Izdelki za penis in moda združujejo različne pripomočke za vzburjenje, ki niso le izjemno stimulativni temveč tudi prava paša za oči. Med njimi se najdejo tako kletke za penis, kot tudi razne nestandardne sponke ter uteži in drugi pripomočki iz različnih materialov. 

Gugalnice in pohištvo

Gugalnice in seks pohištvo se od običajnih kosov, ki jih sicer najdemo v skoraj vsakem domu, razlikujejo po tem, da so prirejeni posebno za uživanje v eksotičnih seks položajih. V kategoriji se najdejo tako gugalnice, ki se lahko pritrdijo na vrata ali stebre, seks blazine in celo seks sedeži z različnimi nastavki, ki omogočajo različne intimne igrice.

 • Seks gugalnice

Seks gugalnice so po videzu povsem podobne običajnim gugalnicam, le da so narejene tako, da se lahko pritrdijo na vrata, podboj ali steber, ter z različnimi stremeni, vezmi in nastavljivimi paščki omogočajo namestitev telesa v razkrečen položaj, ki močno olajša penetracijo.  

 • Seks pohištvo

Seks pohištvo združuje različne kose pohištva, ki so prirejeni tako da poenostavijo različne seks položaje in poskrbijo za karseda udobno namestitev tudi med tistimi bolj eksotičnimi. Med najbolj pogosto seks pohištvo prištevamo seks sedeže z različnimi nastavki, seks blazine, pa tudi seks rjuhe oz. podloge, ki so običajno narejene iz vinila, saj tako omogočajo preprosto čiščenje in tudi različne igrice z vodo in celo orgije.

Elektro stimulacija

Elektro stimulacija pomeni uporabo pripomočkov z možnostjo uporabe električnih impulzov za namene erotičnega draženja. Elektro stimulacijski pripomočki združujejo komplete pripomočkov, pa tudi različne gele, elektrode, ščipalke, dilde, jajčke in celo čepe ter celo dilator, vendar pozor! Pripomočke je treba uporabljati previdno, saj so namenjeni predvsem izkušenim uporabnikom.