Vodič po vaginalnih kroglicah in jajčkih

Vodič po vaginalnih kroglicah in jajčkih

Vodnik po vaginalnih kroglicah in jajčkih

Vaginalne kroglice in jajčki združujejo pripomočke, ki se uporabljajo za krepitev mišic medeničnega dna, povrnitev elastičnosti mišic po porodu in posledično izboljšanje orgazmov ter preprečevanje urinarne inkontinence v starosti, v primeru jajčkov pa tudi za draženje različnih erogenih con po celem telesu.

Vaginalne kroglice

Vaginalne kroglice, Ben Wa kroglice, japonske kroglice, kitajske ali keglove kroglice, včasih pa tudi orgazmične kroglice; Vse to so vaginalne kroglice velikosti oreha, ki so lahko votle ali pa imajo v notranjosti majhno utež, ki se med uporabo premika in vrti ter tako povzroča tresljaje, ob vstavitvi v vagino pa tudi spolno vzburjenje. Kroglice so v erotičnih trgovinah na voljo v različnih oblikah. Lahko so okrogle ali ovalne, pritrjene na vrvico ali brez nje.

Večje kroglice so običajno nanizane na vrvici, med najpogostejšimi pa so: enojne, dvojne ali trojne. Namenjene so urjenju in krepitvi mišic medeničnega dna ter stimulaciji, saj se jih vstavi globoko v nožnico, nato pa se jih pomočjo krčenja mišic skuša zadržati v notranjosti. Redno izvajanje vaj pripomore k izboljšanju spolnosti, saj močnejše mišice medeničnega dna okrepijo njihov oprijem med seksom, poleg tega pa na dolgi rok prispevajo tudi k omejitvi urinarne inkontinence.

Vibracijske vaginalne kroglice

Vibracijske vaginalne kroglice so bolj kot izvajanju vaginalnih kroglic namenjene predvsem užitku, pa čeprav se lahko uporabljajo tudi za izvajanje keglovih vaj. Vibracije med uporabo zagotavljajo še dodatno draženje nožničnega kanala in živčnih končičev v njem, zaradi premikanja pa tudi veliko težje izvajanje keglovih vaj, zaradi česar so bolj primerne za izkušene uporabnike. V kategorijo vibracijskih vaginalnih kroglic, sex shopi običajno uvrščajo tudi pametne kroglice, ki imajo vgrajen poseben senzor, ki spremlja krčenje medeničnih mišic med uporabo ter napredek uporabnice, nekatere pa imajo vgrajen tudi program vaj, ki uporabnico vodi k postopni krepitvi moči mišic.

Vibracijski jajčki

Vibracijski jajčki so vrsta vibratorja v obliki jajčka ali bullet vibratorčka, zaradi česar so pogosto v sex shopih označeni tudi s takšnim imenom. Po velikosti so običajno precej majhni ter širši od klasičnih vibratorjev, zaradi česar ob vstavitvi omogočajo boljšo zapolnitev nožnice in večjo stimulacijo živčnih končičev ob vstopu v nožnico, povečini pa se uporabljajo za zunanje draženje različnih erogenih točk na telesu, podobno kot wand masažniki. Po njih v erotičnih trgovinah običajno posegajo začetniki, saj so cenovno precej ugodni in manj močni od wand ali klasičnih vibratorjev, za nameček pa so tudi zelo diskretni.

Kompleti vaginalnih kroglic

Kompleti vaginalnih kroglic so primerni za uporabnike, ki želijo preizkusiti različne oblike, velikosti in zahtevnosti kroglic ali jih uporabljati za različne namene. Medtem ko so vaginalne kroglice brez vrvice običajno manjše, so tiste z vrvico večje in zato bolj primerne za izvajanje keglovih vaj ter krepitev mišic medeničnega dna, prav tako pa je komplet kroglic z različno težo idealen za začetnike, ki želijo s programom krepitve mišic napredovati postopoma.