Vodič po strap-onih

Vodič po strap-onih

Vodič po strap-onih

Strap-oni niso primerni le za moške, ki si želijo večji penis, ampak tudi za ženske, katerim je všeč, da partner vstopi globoko vanje. Njegov izgled in namestitev sta podobna kondomu, le da ima strap-on na območju glavice še nekaj dodatnih centimetrov.

Kako uporabljati strap-on?

Slabost teh čudovitih igračk, ki jih lahko kupite tudi v našem sex shopu, se skriva v zmanjšani občutljivosti penisa (občutek je podoben kot da bi nosili štiri ali pet kondomov hkrati). Čeprav pokrivajo penis in so precej debeli pa niso učinkovito sredstvo zaščite pred SPB in neželeno nosečnostjo! Če boste uporabili strap-on s pasom, si morate pod njega obvezno nadeti še kondom, v primeru, da boste uporabili strap-on brez pasu pa si morate kondom nadeti preko njega.

Pazljivi morate biti tudi pri uporabi strap-onov iz želatine, gume ali silikona, saj se lahko zaradi posameznih zarez in vdolbinic v njih, strgajo. Prav tako morate biti pozorni, da se pri uporabi izdelkov iz gume, lateksa ali umetne kože izognete nanosu lubrikantov z oljno ali naftno osnovo (npr. vazelin), saj se lahko omenjeni materiali sicer razkrojijo.

Nega strap-onov

Strap-one lahko čisto preprosto očistite s čistilcem za igračke, uporabite pa jih lahko pri igri vlog ali kakšni drugi zabavni aktivnosti. V erotičnih trgovinah jih lahko dobite v različnih velikostih in oblikah, s katerimi boste zagotovo zadovoljili svoje potrebe. Če vašemu partnerju običajne različice strap-onov, zaradi zmanjšanja občutljivosti penisa morda ne bodo pogodu, lahko preizkusite še vibrirajočo različico! Ker je penis pokrit s strap-onom, se lahko ženske osredotočite še na druge erogene cone! Dobro bi bilo tudi, da opomnite svojega partnerja (vendar ne ravno sredi dogajanja), da strap-on uporabljate le zaradi popestritve in ne zato ker bi bil njegov korenjak za vas premajhen.

Strap-on s pasom

Strap-on s pasom je sestavljen iz izdolbene neprožne ali delno prožne tube, ki se jo namesti preko penisa v erekciji. Kot nakazuje že ime, za dobro namestitev potrebujemo pas, ki pripomoček drži na mestu. Strap-on s pasom je sestavljen iz elastičnega ali nastavljivega pasu, ki se prilega različnim obsegom pasu in si ga lahko uporabnik prilagodi po želji. Na njem se nahaja odprtina ali nastavek na katerega se lahko pritrdi dildo, pogosto pa je že na začetku sestavni del strap-ona in ni odstranljiv.

Dvojni strap-on

Dvojni strap-on je sestavljen iz pasu, ki je običajno nastavljiv, na njem pa se nahajata dva dilda, ki omogočata istočasno penetracijo v anus in nožnico. Dilda sta lahko polna ter v tem primeru namenjena ženski uporabnici, sicer pa je lahko eden izmed dildov tudi poln, drug pa votel, tako da lahko moški vanj namesti svoj penis. Vdolbina v votlem dildu je namenjena vstavitvi moškega penisa, ki zaradi omenjenega pridobi centimeter ali dva v dolžino in širino, za nameček pa tudi večjo trdoto ter manjšo občutljivost, zaradi česar se ejakulacija odloži, erekcija pa je trša.

Votli strap-on

Votli strap-on je bil prvotno zasnovan za moške z erektilno disfunkcijo, sedaj pa ga veliko moških uporablja tudi, ker na naraven način odebeli in podaljša penis, hkrati pa okrepi erekcijo in zmanjša njeno občutljivost, kar povzroči zakasnitev ejakulacije.

Strap-on dildi

Strap-on dildi so narejeni iz različnih materialov in so lahko različnih oblik, vendar pa se od običajnih razlikujejo po tem, da imajo precej širši del, saj tako omogočajo dobro pritrditev na pas za strap-on dildo. Tovrstni dildi se sicer lahko uporabljajo tudi individualno, brez pritrjenega pasu, tako kot običajni dildi.

Strap-on dodatki

Strap-on dodatki so namenjeni skupni uporabi s strap-oni, saj izboljšajo celotno uporabniško izkušnjo.

Strap-on brez pasu

Strap-on brez pasu je namenjen ženskim uporabnicam. Tovrstni strap-on je običajno videti kot običajen dildo z dodatnim izrastkom v obliki kratkega dilda, ki leži pravokotno nanj in se ga vstavi v nožnico. Njena tesnost omogoči dobro namestitev dilda in nošenje brez pasu ter dobro penetracijo.