Vodič po dildih

Vodič po dildih

Vodič po dildih

Dildo je vsekakor erotični pripomoček št. 1 na svetu. Arheologi so, nekoliko v zadregi, prvo tovrstno igračko izsledili več kot 30.000 let v preteklost, kar pomeni, da bi lahko skoraj rekli, da so ljudje vedeli kako potešiti svoje hrepenenje še preden so si znali pridelati svojo hrano. Niste prepričani, kako bi v našem sex shopu izbrali najboljšega? Brez skrbi, pomagate si lahko z opisom vrst dildov, ki vam jih ponuja naša erotična trgovina.

Realistični dildi

Realistični dildi so kot pravi penisi – ali še boljši. Zakaj? Dildo se nikoli ne utrudi, ne postane mehek in se ne pritožuje. Pa pravijo, da so diamanti dekletovi najboljši prijatelji…

Realistični dildi niso le videti pravi, temveč se ob vstavitvi tako tudi občutijo. Zasluga za to gre njihovi izjemni sestavi in oblikovanju. Običajno so narejeni iz telesu prijaznega materiala, ki je na otip podoben pravi koži, kompaktni in težki, trdni, vendar vseeno dovolj mehki za prijetna občutja med uporabo, na njih pa se nahajajo mnoge izbočene žile, ki popolno zaokrožijo njihov realistični izgled. Vendar tudi pri realističnih dildih ni vse v imenu, temveč tudi v praktičnosti. Nekateri imajo na spodnjem delu tudi vakuumski prisesek s pomočjo katerega se pritrdijo na skoraj katerokoli ravno površino, npr. stol, mizo, zid, ploščice in prho, ter tako omogočajo prostoročne igrice.

Analni dildi

Da, klasičen dildo se res lahko uporablja tudi za analne igrice, vendar je za začetnike analni dildo veliko bolj primeren kot klasičen. V analnih igricah lahko uživate sami ali s partnerjem. Pri moških je osrednja točka užitka prostata, moška G-točka, ki se jo lahko doseže le z analno penetracijo, vendar pa lahko v analni penetraciji uživajo tudi ženske! Najpomembnejša razlika med analnim in klasičnim dildom je širše oblikovan spodnji del, ki omogoča preprostejšo izvleko, predvsem pa preprečuje morebiten obisk urgence. Mnogi se prestrašijo zaradi velikosti tovrstnih igračk, vendar pa obstaja v našem sex shopu veliko manjših in ožjih, ki so primerne tudi za začetnike.

Dvojni dildi

Dve glavi sta boljši kot ena, kar boste z dvojnim dildom hitro spoznali. Ti dildi so narejeni za izboljšanje užitka obeh partnerjev. Moški si del, ki je lahko votel ali ima obliko erekcijskega obročka, nadene na penis in se vaginalne penetracije loti kot običajno, medtem ko se pod njim nahaja še en dodaten penis, ki omogoča istočasno analno penetracijo. Prednost dodatnega polnega penisa sta večji obseg ali dolžina, prednost votlega pa dodatna debelina in večja trdota, ki jo moški pridobi ob vstavitvi.

Stekleni dildi

Stekleni dildi niso le lepi, temveč tudi pravi balzam za potešitev ostalih čutov. Steklo je trdo in gladko na otip ter se segreje ali ohladi ter tako dopušča odlične erotične temperaturne igrice, ki so še posebno primerne za predigro. Spremembo temperature se najlažje doseže s pomočjo hlajenja ali segrevanja v hladilniku oziroma pod vročo vodo. Gladka steklena površina omogoča tudi dobro drsenje ter posledično penetracijo, hkrati pa tudi izjemno enostavno čiščenje in uporabo s katero koli vrsto lubrikanta.

Dildi s pasom

Dildi s pasom ali strap-on dildi so narejeni iz dilda, ki se nahaja na nastavljivem pasu, ki se ga lahko prilagodi tako, da ustreza obsegu uporabnika. Uporabljajo se, ker omogočajo več nadzora nad penetracijo, odlična rešitev pa so tudi za istospolne pare ter za eksperimentiranje na področju analnih igric. Še posebno priljubljeni so pri igricah prevezovanja ter BDSM-ja, vendar pa so tudi odličen pripomoček za čutne in intimne igrice v dvoje. Začnite počasi.

Napihljivi dildi

Napihljivi dildi se od drugih razlikujejo po tem, da se lahko zaradi napihljivosti zložijo na manjšo dimenzijo in tako prihranijo veliko prostora v omari, hkrati pa zagotavljajo tudi nekoliko večjo mero diskretnosti. Pri njihovi uporabi je izjemno pomembna vešča uporaba, saj se jih lahko sicer predre in tako ostane brez njega. Tovrstni dildi so večinoma narejeni iz plastike ali drugih podobnih materialov, zato se jih praviloma lahko uporablja le z lubrikanti na vodni osnovi, drugače se lahko njihova površina poškoduje ali celo razkroji.

Večji dildi

Večji dildi niso primerni za začetnike, saj se ponašajo z večjo dolžino in obsegom, ki zagotavljata večjo polnost ter globljo penetracijo. Pri uporabi teh dildov je tako potrebno nekaj več veščosti, vendar pa so izjemno vsestranski, tako da se jih lahko uporablja tako za analne kot tudi za vaginalne odnose. Pri njihovi uporabi svetujemo nanos obilice lubrikanta, ki bo preprečil neželene praske, mikro poškodbe in druge raztrganine.

Klasični dildi

Klasični dildi so praviloma enake oblike kot moški falus, vendar pa ni nujno, da so po videzu tako pristni kot npr. realistični dildi. Klasičen dildo je narejen po navdihu moškega spolnega organa, vendar pa je lahko material barve iz katere sestoji živahnejših barv, npr. rdeče, zelene, modre, črne, oranžne ipd. Njihova površina je običajno prepredena z izstopajočimi žilami, ni pa nujno.