Vodič po analnih erotičnih igračkah

Vodič po analnih erotičnih igračkah

Vodič po analnih erotičnih igračkah

Analne erotične igračke so tako zelo specifične, da vsekakor zahtevajo svojo lastno kategorijo. Vodič po analnih erotičnih igračkah razkriva katere igračke v sex shopih sploh obstajajo za analno penetracijo in za kakšen namen se uporabljajo.

Analne kroglice

Analne kroglice, včasih tudi ljubezenske kroglice, so narejene iz niza različno velikih kroglic. Pri vrhu so običajno manjše, njihova velikost pa se po poti navzdol povečuje ter tako dopušča postopno privajanje na čedalje večji obseg vstavitve. Na njihovem spodnjem delu se pogosto nahaja širši ročaj, ki onemogoča zdrs kroglic globlje v anus, hkrati pa dopušča tudi preprosto usmerjanje in vstavitev pripomočka. Od analnih čepov se razlikujejo po svoji obliki in dolžini, saj so pogosto precej daljše od čepov, hkrati pa tudi veliko bolj upogljive. Medtem, ko analni čep običajno povzroča užitek ob vstavitvi, ga kroglice ob izvleki, saj uporabnik dobro občuti vsako posamezno izboklino.

Analni čepi

Analni čepi se lahko uporabljajo kot sredstvo za sproščanje mišic pred analnim seksom ali kot erotična igračka, ki med uporabo pritiska na steno ženske vagine ali moške prostate ter tako poskrbi, da so občutja med seksom še bolj intenzivna. Izjemna stimulacija pri uporabi čepa je mogoča tudi, če pripomoček iz anusa izvlečemo tik pred orgazmom. Čepi morajo biti na spodnjem delu vedno širši, saj lahko le tako omogočijo varno uporabo in preprečijo polzenje globlje v telo. Začetnikom priporočamo uporabo manjših in nevibracijskih čepov, medtem ko lahko izkušeni uporabniki posegajo po večjih in vibracijskih, obema skupinama pa so v erotični trgovini na voljo tudi kompleti s pomočjo katerih lahko postopoma preidete z manjših na večje čepe.

Analni vibratorji

Analni vibratorji so dildi, ki vibrirajo. Običajno so na videz izjemno podobni pravim penisom z izstopajočimi žilami, izoblikovano glavico in karseda naravnim materialom iz katerega so narejeni, v njihovi notranjosti pa se nahaja motorček, ki ob uporabi proizvaja vibracije. Analni vibratorji se od klasičnih razlikujejo po svoji obliki, saj so za boljši pritisk na moško P-točko in zunanjo vaginalno steno nekoliko ukrivljeni, ker tako zagotavljajo večjo mero užitka.

Analni dildi

Čepi in kroglice so narejeni tako, da ob vstavitvi ostanejo na mestu, pri analnih dildih pa je v ospredju premikanje, oziroma suvanje, ki se ga doseže s pripomočkom. Začetnikom se priporoča nakup manjšega dilda s pomočjo katerega se lahko postopoma privadi na prijetno penetracijo, sčasoma pa se lahko preide na večje pripomočke. Analni dildi so zelo podobni vibratorjem, le da ne vibrirajo in pulzirajo, pogosto pa so tudi bolj upogljivi. Od običajnih dildov se razlikujejo po svoji obliki, saj so nekoliko bolj ukrivljeni, ker tako omogočajo draženje prostate, moške P-točke, ob penetraciji pa tudi ženskam nudijo nekoliko večji užitek.

Stimulatorji prostate

Stimulatorji prostate so analni pripomočki, oblikovani tako, da se prilegajo anatomiji moškega telesa, natančneje moški prostati. Draženje prostate se lahko primerja z draženjem ženske G-točke, zato so znanstveniki omenjeni predel moškega telesa poimenovali P-točka. Masažniki prostate se ob vstavitvi v anus popolnoma prilegajo tej točki ter s pomočjo vibracij (običajno) in posebno oblikovane glave zagotavljajo odlično stimulacijo in orgazme. 

Analni lubrikanti

Analni lubrikanti se od običajnih razlikujejo po svoji gostoti. Za razliko od nožnice, anus namreč ne proizvaja lastnega lubrikanta, zato je potrebno omenjen primanjkljaj nadomestiti z lubrikantom. Gostota analnega lubrikanta bo poskrbela za večjo varnost in užitek, saj bo zmanjšala trenje med penetracijo s kondomom, preprečila mikro raztrganine in poškodbe anusa ter poskrbela, da bo analni seks potekal bolj gladko. Nanesti ga je potrebno precej več kot običajnega lubrikanta, saj se zaradi že omenjene naravne ne-vlažnosti lubrikanta hitreje izrablja.

Analni dodatki

Analni dodatki vsebujejo pripomočke za izboljšanje analne izkušnje in zajemajo vse od naprav za klistiranje s katerimi lahko očistite anus, mišični relaksant v obliki gela ali kreme, ki sprostijo analne mišice in nekoliko omrtvičijo predel anusa ter druge pripomočke, ki poskrbijo za boljši in prijetnejši analni seks.