Trda erekcija in kako priti do nje

Trda erekcija in kako priti do nje

Trda erekcija in kako priti do nje

Erektilna motnja se lahko pojavi iz različnih razlogov, nekateri izmed njih so psihološkega izvora, mnogi pa fiziološkega. Na moške lahko vpliva na različne načine, kot so nezmožnost obdržati erekcijo do konca spolnega odnosa ali nezmožnost dosega erekcije.

Erektilna motnja psihološkega izvora se lahko pojavi zaradi številnih razlogov, nekateri so celo fizičnega izvora, ki pa nato vodijo tudi do psiholoških. V splošnem se te težave pojavljajo predvsem zaradi bojazni in zaskrbljenosti: bojazen pred nezmožnostjo zadovoljitve vaše partnerke. To vodi v stanje, v katerem moški ne more doseči polne erekcije, je ne more obdržati ali ima težave s predčasnim izlivom.

Vzroki za slabo erekcijo

Če ne morete doseči erekcije s samozadovoljevanjem ali naravno med spanjem, izvira vaša erektilna motnja iz fizičnih razlogov. V tem primeru se morate posvetovati z vašim zdravnikom. Erekcijska vodna črpalka Bathmate, ki je na voljo tudi v našem sex shopu,  ima veliko pozitivnih vplivov na osebe, ki imajo erektilno disfunkcijo zaradi fizičnih razlogov in tako zdravniki kot urologi po vsem svetu predpisujejo ta pripomoček v primeru tovrstnih težav.

Pravilo palca pravi: če dosežete erekcijo s samozadovoljevanjem ali med spanjem, so težave zagotovo psihološkega izvora.

Najbolj pogosta vprašanja in zmote o erektilni motnji

Eden od pogostih mitov je, da so za pojav ED najbolj pogosti psihični vzroki. V resnici je ravno nasprotno; raziskave kažejo, da so fizični vzroki v preko 80% primerih vzrok za pojav.

Drugi popularni mit pravi, da je ED neizogibni del procesa staranja. Res je, da raven hormonov s starostjo upada in zato moški v zrelejših letih potrebuje več stimulacije za erekcijo, vendar starost sama po sebi ni vzrok za nastanek erektilne disfunkcije.

  • Najpogostejši vzroki za slabo erekcijo

Težavnost doseganja erekcije lahko povzroči več dejavnikov, bodisi fizičnih, bodisi psihičnih ali pa, v redkih primerih, kombinacija obeh. Številne bolezni so znane, da lahko povzročijo ED: arterioskleroza, srčno-žilne bolezni, diabetes, bolezni prostate (vključno s povečano prostato in rakom prostate), možganske bolezni (npr. multipla skleroza, Parkinsova bolezen, Alzheimerjeva bolezen) in žilna stanja, ki vplivajo na krvne žile in krvni obtok.

Nezdravo življenje, predvsem pretirani stres, debelost, slaba prehrana, pomanjkanje gibanja, kajenje, prekomerno uživanje alkohola in prepovedanih drog so eni izmed vzrokov, ki lahko povzročijo erektilno disfunkcijo. Na te vzroke lahko vplivamo sami - preprosto se več gibljemo, pazimo na prehrano, omejimo vnos škodljive hrane in se odpovemo slabim razvadam.

Starost, čeprav ne bistveno, igra vlogo pri nastanku ED. Raziskave so pokazale, da po 40 letu starosti ED prizadene vsakega dvajsetega moškega, medtem ko po 60 letu starosti vsakega desetega moškega.

  • Kako izboljšati erekcijo?

Popolnoma normalno je, da je moškim neprijetno govoriti o tovrstnih problemih. Moški so znani po tem, da manj hodijo k zdravniku in vidijo iskanje pomoči kot znak šibkosti.

Čas je, da spremenite miselnost in začnete razmišljati kot sodoben moški. V erotičnih trgovinah je na voljo mnogo erekcijskih tabletk (modre tabletke), črpalk (npr. Bathmate) in gelov ter krem za izboljšanje erekcije s katerimi si lahko pomagate več kot le učinkovito.

  • Kakšni pripomočki za izboljšanje erekcije obstajajo?

Penis je v mlahavem stanju 99%  časa in v tem obdobju se v njem nabirajo toksini, ki otežujejo nastanek erekcije. Redna uporaba Bathmate črpalke odstranjuje toksine (in hkrati preprečuje nastanek novih), ki se nalagajo v tkivu penisa, zaradi s starostjo pogojenega manjšega števila erekcij.

Z redno uporabo Bathmate pripomočka se dovaja v genitalni del kri z visoko vsebnostjo kisika, kar ohranja urinalno-genitalni del v najboljši kondiciji. Bathmate hkrati dokazano pomaga pri zniževanju holesterola in posledično pripomore k zdravju še bolj, kot izgleda na prvi pogled. Če si želite nekaj manj drastičnega, vendar pa vseeno učinkovitega pa lahko poskusite tudi z modro tabletko, ki je pri nas na voljo brez recepta!