Nasveti za nakup erotične igračke: kako, zakaj in kje?

Nasveti za nakup erotične igračke: kako, zakaj in kje?

Nakup erotične igračke: kako, zakaj in kje?

Kaj mislite, bi do orgazma lažje prišli z vibratorjem, ki v sex shopu stane okoli 20 EUR ali s takšnim, ki stane 100 EUR? Če se držite mota, da »dobiš toliko za kolikor plačaš«, potem najbrž predvidevate, da je najdražje tudi najboljše. Takšno mišljenje je pogosto in pravzaprav popolnoma naravno, saj so dražji izdelki običajno narejeni precej bolj dovršeno kot cenejši, zato obstaja tudi veliko razlogov, zakaj »dražje« običajno dojemamo kot »boljše«. Pa je pri erotičnih igračkah zadeva enaka? Da. Ne. Včasih. Odvisno.

Potreba po erotični igrački je odvisna od vas, vendar pa se zavedajte, da lahko slednje za vaše masturbiranje in ljubljenje pomeni popolnoma novo dimenzijo, saj je veliko ljudem brez igračke težko doseči orgazem.

Zakaj kupiti erotično igračko?

Človek se za nakup igračke v erotični trgovini odloči iz različnih razlogov. Iz radovednosti, ker še nikoli ni preizkusil nobene. Zato, ker so prijatelji povedali kako zelo dobra je. Ker ste se udeležili zabave z erotičnimi igračkami in vas je vase posrkalo navdušenje nad njimi. Ker si jo želi v spalnico vpeljati partner. Da bi med masturbiranjem lažje dosegli orgazem. Ker ste nekje prebrali članek o fantastični erotični igrački in se ne morete upreti skušnjavi, da bi jo preizkusili.

Skratka, erotične igračke so ne glede na razlog uporabe, izjemno dobičkonosne in ni videti, da bi se njihova proizvodnja kmalu ustavila. Vsak pravi navdušenec nad erotičnimi igračkami vam bo povedal, da kljub svoji obsežni zbirki igračk, redno uporablja le nekaj primerkov. Kaj torej slednje loči od ostalih?

Igra z erotično igračko

Za vse tiste, ki vibratorja še niso preizkusili, je lahko razlika med ročno masturbacijo in spolnim odnosom ter vibracijami šokantna in intenzivna. Če ste vibratorska devica/devičnik, je pametno, da na začetku preizkusite cenejši vibrator, saj se boste lahko tako postopoma navadili njegove uporabe; vibratorska ljubezen se namreč ne zgodi kar na prvi pogled, poleg tega pa boste v primeru, da vam vibracije ne bodo všeč, še vedno lahko preizkusili, kako povšeči bi vam bila dildo ali analni čep različnih oblik in velikosti.

Napajanje

Vas skrbi, da bo vaša igračka brez moči ostala ravno v trenutku, ko jo boste najbolj potrebovali? Naj vaš užitek ne bo odvisen od življenja baterije! Erotične igračke s tehnologijo polnjenja bodo poskrbele za dolge urice zabave – če se jih boste med dvema uporabama seveda spomnili napolniti.

Izbira materiala

Material ima pri izbiri igračke pomembno vlogo. Najbrž se sprašujete zakaj, ko pa si mislite, da jo boste tako in tako le zatlačili vase, se z njo drgnili in jo po doživetju orgazma zavrgli, kajne?

Seveda z njo ne boste počeli le tega! Zavedati se morate, da razen v primeru, da kupite igračko za enkratno uporabo, ta ne bo zdržala dolgo, če je ne očistite. Določeni materiali, npr. jelly, guma (TPR in TPE) in tisti, ki temeljijo na real feel osnovi, so porozni, kar pomeni, da se lahko vanje skrijejo bakterije, ki lahko tam ostanejo ne glede na to, kako temeljito očistite igračko. Neporozni materiali kot so silikon, kovina in steklo pa bodo že po čiščenju z antibakterijskimi robčki popolnoma čisti, tako da jih lahko z lahkoto spet uporabite na intimnih predelih.

Vaša erotična igračka naj ne vsebuje ftalatov, saj je zadnja stvar, ki si jo želite, da bi v svoje telo vnesli kemikalije, ki bi vam povzročile zdravstvene ali kakšne druge težave.

Ko boste izbirali lubrikant, imejte v mislih, kako ga boste uporabili. Če ste kupili erotično igračko iz silikona, boste morali za namene lubriciranja obvezno uporabiti takšnega na vodni osnovi, saj bodo lubrikanti s silikonsko osnovo igračko poškodovali. V primeru, da vam je silikonski lubrikant tako zelo pri srcu, premislite o nakupu steklene ali kovinske igračke, saj ga z njimi lahko uporabljate. Lubrikanta na silikonski osnovi se z večino seks igračk ne sme uporabljati!

Pazite tudi na morebitne alergije na lateks, nikelj itd. in se o igračkah, ki vsebujejo omenjene stvari, pozanimajte še pred nakupom!

Velikost

Je velikost pomembna? Da. Vsekakor pa je pomembna pri erotičnih igračkah. Seveda je mamljivo misliti, da je večje boljše, vendar pa vam v primeru, ko je uporaba erotične igračke zaradi njene velikosti boleča, slednja prav nič ne koristi. Pred nakupom primerne vaginalne ali analne igračke premislite o tem, kako veliko potrebujete in bodite pri tem kar se da realistični. To je še posebej pomembno pri igračkah, ki vstopajo v analni predel, saj je ta še posebej občutljiv, zato začnite z analnim čepom, ki je manjši kot tisti za katerega mislite, da vam bo ustrezal. Predmeti, ki jih uporabljamo na področju anusa, se ob uporabi namreč zdijo večji kot so sicer. In to je dejstvo.

Pri izbiri igračke ne smete pozabiti niti na prostoročne klitoralne stimulatorje in uniseks masažnike, saj jih boste lahko uporabljali le z eno ali celo brez obeh rok. Pomislite na to, kako prav vam lahko pridejo proste roke med spolnimi igricami!

Čas za užitek

Pri izbiri igračke, ki jo želite uporabljati znova in znova, obstaja veliko dejavnikov, ki so precej bolj pomembni kot njena cena. Res je, da lahko zgoraj opisane značilnosti igračke mnogokrat prispevajo k višji ceni kot tiste, ki delujejo na baterije in vsebujejo ftalate, vendar pa naj vam ne bo škoda vložiti denarja v užitek. Poleg tega pa boste z nakupom slabe igračke, ki se bo uničila po le nekaj uporabah, potrošili le več denarja, saj boste morali nove kupovati znova in znova. Pri tem pa ne pozabite, da vam tudi izjemno drag pripomoček ne bo nujno prinesel zadovoljstva, zato pri nakupu vedno upoštevajte zgoraj omenjene dejavnike!