Masaža prostate: kje, kako, zakaj in s čim jo izvesti?

Masaža prostate: kje, kako, zakaj in s čim jo izvesti?

Masaža prostate: kje, kako, zakaj in s čim jo izvesti?

Prostatna žleza za mnoge pare predstavlja precej neraziskano področje, vendar naj vam povemo, da lahko omenjen predel nudi veliko užitka za oba partnerja. Sami se boste odločili, če bo omenjeno območje pri vajinih intimnih igricah postalo stalnica, vendar pa priporočamo, da pred končno odločitvijo zadevo vseeno malce bolj raziščete.

Kje je prostata?

Prostatna žleza (P-točka) se nahaja v osrednjem predelu moške medenice; pozicionirana je pod mehurjem in pred danko, ovija pa se tudi okoli sečnice, ki med ejakulacijo okrepi ejakulant. Območje med anusom in genitalijami je znano kot presredek in ima s prostatno žlezo veliko opraviti. Mali organ torej ne povzroča le hedonističnih užitkov, vendar ima tudi razmnoževalno funkcijo, saj proizvaja semensko tekočino zaradi katere lahko sperma v vagini preživi toliko časa.

Dostop do žleze je lahko precej težaven, izvedete pa ga lahko s pomočjo gela, gumijastih rokavic (če želite) in vzburjenja, saj lahko le tako sprostite mišico zapiralko, ter različnih pripomočkov. Z analno penetracijo je pogosto povezanih veliko predsodkov, seveda pa so slednji odvisni tudi od okoliščin v katerih je določena oseba odraščala.

Draženje prostate

Dejavniki, ki vplivajo na pripravljenost posameznika, da vstopi v omenjeno sfero segajo vse od homofobije, oziroma strahu pred tem, da bi jih kdo označil za homoseksualce pa do preprostega nelagodja. Pred draženjem analne žleze se moramo pozanimati, če je partner pripravljen sodelovati pri njem; bolj ko bo partner prestrašen, negotov in nepripravljen, večja bo tudi bolečina pri postopku, ki bo posledično močno omajala vaš uspeh. Morda bi pred tovrstnim dejanjem za večjo sprostitev lahko spili kozarček ali dva.

Čeprav je mišica zapiralka prostovoljna je oblikovana tako, da se ob notranjem pritisku odpre… še posebno pa s silo, ki jo povzroči polno črevo. Če nežno pritisnemo na rob anusa (natrtega z lubrikantom), bomo lahko videli, da slednji deluje enako tudi v obratni smeri in posledično v območje danke potegne skoraj cel prst. Ko se prst ali kakšen drug primeren nadomestek nahaja že približno 2 ali 3 cm globoko, ga moramo usmeriti navzgor (proti trebuhu) in z njim nato rahlo pritiskati. Če torej sedite med partnerjevimi nogami, prst pa imate v njegovem anusu, ga obrnite k sebi, saj boste prostatno žlezo na ta način lahko dražili, kar bo partnerja pripeljalo do orgazma. Nekateri moški imajo raje, če področju v in okoli danke izkažete malce več ali manj pozornosti, spet drugi pa lahko hitreje doživijo orgazem ali pa je slednji bolj intenziven v primeru, da pred in med spolnim odnosom dražite območje presredka, kar je lahko sicer tudi alternativna metoda penetracije.

Na kaj morate biti pozorni pri draženju prostate?

Dejavnik na katerega morate biti pozorni je tudi dovzetnost danke za celo vrsto okužb, še posebno pa tistih, ki jih povzroči vstavitev nečistih pripomočkov ali pa lubrikantov, katerih sestavine so slabše kakovosti. Zaradi ranljivosti poškodb in okužb danke in drugih organov je potrebno, da ste vedno zelo pozorni in pazljivi. Dobro je tudi, če območje danke pred in po tovrstni aktivnosti umijete z milom, priporočljiva pa je tudi uporaba kondomov za penetracijo. Naj vas zapletene priprave na dogodek ne prestrašijo, saj pol užitka predstavlja že pričakovanje.

Masaža prostate za geje?

Charlie Glickman, 45-letni zdravnik in seks poznavalec ter avtor knjige The Ultimate Guide to Prostate Pleasure, pravi, da "z analnimi igricami eksperimentira čedalje več ljudi in ker si analnega seksa želi vse več moških, si njihove partnerke želijo, da bi tudi oni občutili občutja, ki jih imajo same možnost izkusiti med njim." Raziskava, ki so jo opravili pri LELO, proizvajalcu luksuznih erotičnih igračk, je pokazala, da je z masažo prostate že poskusilo kar 71% heteroseksualnih moških v razmerju, kar 80% žensk pa se je ponudilo, da jo bodo izvedle – če si je tega zaželel njihov partner.

Osnove masaže prostate

Lociranje P-točke zahteva nekaj vaje in spretnosti, predvsem pa komunikacije - ravno tako kot pri G-točki. Nahaja se neposredno med modi in anusom, po velikosti pa se lahko primerja s kovancem. Stimulira se jo lahko tako, da približno 7-10 cm globoko v anus vstavimo nekoliko upognjen prst ali temu namenjen pripomoček ter začnemo z masažo gobastega predela prostate. Dražite jo lahko tudi iz zunanje strani in sicer tako da s prstom ali pripomočkom masirate presredek.

Kako izvesti masažo prostate?

  1. Prepričajte se, da je prst ali pripomoček s katerim boste izvajali masažo čist.
  2. Ulezite se na hrbet, boke pa si podprite.
  3. Uporabite lubrikant.
  4. Nežno in počasi začnite z vstavljanjem prsta ali igračke ter pustite, da se telo privadi občutku.
  5. Uprite se želji po suvanju ter raje poskusite z ritmičnim zibanjem naprej in nazaj.

Zakaj je masaža prostate dobra?

Moški, ki so imeli masažo prostate do sedaj že priložnost izkusiti so povedali, da je orgazem, ki ga izkusijo kot posledico kar trikrat bolj intenziven kot tisti, ki ga dosežejo z draženjem penisa. Za vse, ki jih masaža prostate zanima, je v sex shopu na voljo več pripomočkov izbirate pa lahko med več možnosti masiranja:

  • stimulacija s pomočjo prstov,
  • specialni vibratorji za prostato,
  • standardni vibratorji ali dildi ter
  • zunanja stimulacija preko predela med anusom in modi.

Igračke za draženje prostate

Čeprav bo skoraj vsak masažnik prostate opravil to čemur je namenjen, obstaja v erotičnih trgovinah kar nekaj pripomočkov, ki so masažo prostate povzdignili na prav posebno raven. Mednje spada Revo, rotacijski masažnik prostate, ki ga je ob vstavitvi občutiti ravno tako kot prst, ki neposredno masira prostato. Pridružuje se mu tudi Loki, mogočen vibrator z upognjeno površino in vrhom, ki nudi izjemno točkovno stimulacijo prostate in tako imenovane P-točke.

Zakaj se lotiti draženja prostate?

Poleg tega, da je draženje prostate idealen test kako močno si moški res želi analnega seksa z vami, saj bo v tem primeru zlahka dovolil tudi draženje svoje prostate, je to tudi čudovit način doživljanja orgazma, ki daleč prekaša običajno penilno masturbacijo. Z njo lahko moški namreč izkusijo več orgazmov, ravno tako kot ženske. V preteklih dveh letih je Googlov iskalnik zabeležil več kot 30% mesečni porast iskanja fraze "prostate vibrators", kar dokazuje, da smo čedalje manj sramežljivi kar se tiče omenjene teme in tako je tudi prav. Navsezadnje ni prav nobenega razloga, da bi si odrekali užitek, če je do njega priti na tako enostaven, predvsem pa neškodljiv način. S tem se strinjajo tudi strokovnjaki pri proizvajalcu erotičnih igračk Black, ki napovedujejo: "Mislimo, da masaže prostate moški še vedno niso dojeli v pravem pomenu besede, vendar pa ga bo sčasoma, če ga bo le preizkusil, imel v lasti prav vsak moški."