Kako poskrbeti, da bo v seksu bolj uživala?

Kako poskrbeti, da bo v seksu bolj uživala?

Kako poskrbeti, da bo v seksu bolj uživala?

Nekatere ženske med spolnim odnosom zelo težko doživijo orgazem ali pa ga sploh ne. Najpogostejši razlog za to je, da svojega telesa ne poznajo dovolj dobro. Vzrok za slednje se običajno skriva v družbi, ki nas je že od otroštva opozarjala na to, da je masturbiranje greh, dejanje samo pa napačno in umazano. Seveda ima ljudje različna mnenja, vendar pa tovrstno prepričanje o masturbaciji ne bi moglo biti dalj od resnice.

Masturbacija je pot k rešitvi

Zaradi napačnega dojemanja masturbacije se veliko ljudi, sploh žensk, o svojem telesu ni naučilo prav nič, posledično pa so tudi zmanjšali svojo zmožnost uživanja pri spolnem odnosu. Za veliko žensk je izredno težko opustiti nekaj, česar so jih učili že od otroštva, zato "pri dotikanju samih sebe pogosto sploh ne občutijo užitka". V slednjem se skriva nekaj resnice, vendar pa ni res, da tovrstne ženske sploh niso zmožne občutiti užitka, oziroma da jim dotikanje ne prija – s tem imajo težave, ker so jih že od nekdaj učili, da v masturbiranju ne smejo uživati. Premagovanje omenjene težave običajno traja precej časa in vključuje veliko potrpežljivosti, zato partnerke, ki se sooča s tovrstnimi težavami nikakor ne priganjajte.

Žensko, ki orgazma ne more doživeti niti z lastnim masturbiranjem je izredno težko zadovoljiti, zato vam priporočamo, da jo za začetek skušate prepričati v masturbacijo s pomočjo katere se bo poučila o odzivnosti svojega telesa na različne dotike, oziroma draženje.

Zadnji korak vključuje vaš pristop do celotne zadeve. Orgazma ne morete izsiliti, zato se bo v primeru, ko boste na partnerko izvajali preveč pritiska, možnost zadovoljitve vsekakor le oddaljila. Napredujte počasi, naučite se tehnik, ki ji ugajajo ter z njimi eksperimentirajte. Če boste v primeru neuspeha postali nervozni, se bo slednje videlo, zaradi česar bo pot do orgazma še težja. Spolni odnos naj bi bil zabaven, v njem pa bi morali uživati, zato slednjega ne uničite z napačnim pristopom!

Ženski orgazem

Obstajata dve obliki orgazma, ki ju ženska lahko doživi: klitoralni in orgazem G-točke (znan tudi kot vaginalni orgazem). Ženske se med masturbacijo običajno poslužujejo klitoralnega orgazma s čimer ni seveda nič narobe, vendar pa je zaradi slednjega svet vaginalnega orgazma običajno precej neznan. Veliko žensk med spolnim odnosom težko doživi orgazem, saj niso popolnoma vajene draženja G-točke. Medtem ko se še učite prebiranja partnerkinih telesnih odzivov lahko vedno postavljate vprašanja, še posebno pa takrat, ko preizkušate kakšno novo tehniko ali erotični pripomoček. Za boljši klitoralni orgazem je namreč klitoralni stimulator kot nalašč, za vaginalnega pa vibrator G-točke. Potrebujete idejo za darilo?

Seks pod pravim kotom

Koitus, oziroma vaginalni spolni odnos, je lahko v primeru, da ga ne izvedemo pozorno, prava katastrofa. Draženje ženskega klitoralnega območja je v primerjavi s kunilingusom ali masturbacijo popolnoma nepomembno pa čeprav ustvari zelo vzburjajoče ter čustveno zadovoljujoče in erotično ozračje. Med vaginalnim spolnim odnosom lahko klitoris vsekakor dražite, vendar pa je to v primeru, da je partnerka v preteklosti že imela spolne odnose in da znate tudi sami zadeti njeno G-točko, popolnoma nepotrebno. V seks si seveda prav nihče ne želi vplesti geometrije, vendar pa je pametno poznati položaje s katerimi lahko G-točko kar najbolje dražite. Da bi partnerka dosegla vaginalni orgazem, morate njeno G-točko zadeti s prav vsakim sunkom.

Tehnike draženja za boljši seks

Najprej vam svetujemo, da se popolnoma sprostite in da v ospredje ne postavite njenega orgazma. Bolj, ko se boste nanj osredotočali, manjša je možnost, da bo do njega dejansko prišlo. Sprostite se in uživajte.

  • Kroženje

Med spolnim odnosom morate povečati pritisk, ki ga izvajate na klitoris, kar lahko storite s kroženjem bokov – prav tako kot to počnete pri športni vzgoji. Z območjem nad penisom se poskušajte močno pritisniti k partnerki, nato pa se premikajte v smeri levo-desno ali naprej-nazaj.

  • Pravilo palca

Ženska naj se usede na partnerja, moški pa naj pod njo leži na hrbtu z dvignjeno medenico in napetimi trebušnimi mišicami. Da bi izboljšali kroženje, ki ga moramo izvesti, je najbolje, če partner boke dvigne visoko v zrak, kar lahko močno olajša blazina, ki jo položimo pod zadnjico. Partner naj nato na predel ženske sramnice položi dlan, palec pa na klitoris. Njen klitoris lahko stimulirate kar medtem, ko vas ona jaše.

  • T-položaj

Ženska naj se uleže na hrbet, moški pa naj se nanjo postavi pravokotno (tako da tvorita črko T) in razkreči njene noge. Položaj je odličen za globoko penetracijo, saj je njen klitoris tako na voljo za ročno draženje, vendar pa je seveda vse odvisno od njene elastičnosti. Dvojno draženje je zelo vzburjajoče in pogosto vodi do eksplozivnega orgazma.

  • Maksimum

Ženska naj se uleže na hrbet, noge pa trdno stisne skupaj. Moški naj se uleže nanjo ali pa naj pred njo stoji/kleči. Partnerja ne smeta biti natančno poravnana ampak morata biti nameščena rahlo diagonalno. Partnerka naj obe nogi položi na partnerjevo ramo ali pa ob stran njegovega telesa, nato pa naj slednji začne s penetracijo. Položaj je bil ustvarjen posebej za maksimiranje ženskega klitoralnega draženja in ga je najlažje izvesti s partnerjem, ki stoji ali kleči (kar pomeni, da morajo partnerkine noge viseti s postelje ali kavča).

Uporaba erotičnih igračk

Erotične igračke lahko uporabljamo v skoraj vsakem seks položaju, poleg tega pa ponujamo v našem sex shopu že skoraj vse erotične igračke, ki si jih lahko zamislite. Če spolne igračke niste še nikdar uporabili, si lahko preberete poglavje o nakupu in uporabi erotičnih igračk, nato pa obiščete našo spletno erotično trgovino in si izberete izdelek, ki je oblikovan posebno za okrepitev stimulacije med spolnim odnosom in masturbacijo. Sledi povzetek nekaj najbolj priljubljenih igračk:

  • Klitoralni stimulatorji

Klitoralni stimulatorji delujejo na naslednji način: odprti predel igračke položite na območje klitorisa ter ga prižgite, nato pa se prepustite izjemnemu ljubkovanju klitorisa. Sesanje je odlično, ker v klitoris tako vstopi več krvi, zaradi česar je slednji precej bolj občutljiv, poleg tega pa imate še vedno prosto tudi eno roko. Igračko lahko uporabite med spolnim odnosom ter tako izkusite neverjetna občutja.

  • Vibratorji

Vsem tistim, ki iščete nekaj bolj funkcionalnega priporočamo kar uporabo klasičnega vibratorja. Med spolnim odnosom ga lahko držimo na določenem področju ter tako dražimo, kar si pač želimo, poleg tega pa ga lahko uporabimo tudi za analni seks ali pa le za masturbacijo. Vibratorji so na voljo v različnih oblikah, velikostih in za različne namene.

  • Vibracijski obročki za penis

Ta igračka je preprosto genialna! Igračka je pravzaprav popolnoma običajen obroček za penis na katerega je običajno pritrjen eden ali pa včasih dva vibrirajoča izrastka. Obroček si moški preprosto natakne na penis, vključi vibratorček in voila, izjemen užitek za oba partnerja je tukaj!

  • Geli in kreme za vzburjenje

Preizkusite gel ali kremo za povečanje vzburjenja, ki ju nanesete na klitoris in območje okoli njega. Izdelek običajno vsebuje kombinacijo sestavin, ki so namenjene draženju in povečanju spolne sle ter nas postopoma pripeljejo do intenzivnega orgazma; poskusite lahko celo s tableto za dvig spolne sle!