Vodič po analnem seksu za začetnike

Vodič po analnem seksu za začetnike

Vodič po analnem seksu za začetnike

O analnem seksu obstaja na tisoče mitov in posplošitev, npr. da si ga moški želijo veliko bolj kot ženske, da njej ne prinaša nobenega užitka in da to počnejo čisto vsi razen vas. Tudi, da analni orgazem sploh ne obstaja in še mnogo več… Ko se odločite, da je napočil čas za analni seks, morate na začetku vi prevzeti vajeti. To pomeni, da svojo željo jasno izrazite partnerju, saj se ga slednji brez vašega privoljenja verjetno ne bo drznil lotiti.

Kako povedati, da si želim analnega seksa?

Najlažji način, da to storite je, da mu preprosto poveste česa si želite, ne pa da med spolnim udejstvovanjem z zadnjico opletate kot hobotnica ali mu prste rinete kamor jih morda niti ne želi dati. Za nameček vsi vemo, da so moški pri branju med vrsticami včasih preprosto katastrofalni, ko so posredi vaši intimni predeli, pa je včasih bolje, da ste pri svojih željah zelo eksplicitni. Navsezadnje si zagotovo ne želite, da bi si vaše namige razlagal drugače in vas namesto analnega seksa po tistem predelu morda celo popraskal.. Odkrito izražena želja ima še eno prednost: kot nalašč je za postavljanje meja.

Kako začeti z analnim seksom?

Svojo namero lahko npr. pokažete tako, da se o tem pogovorita ali pa partnerjevi zadnjici med intimnimi igricami posvetite malce več pozornosti, nato pa iz odzivov sklepate kako daleč lahko greste. Če si želite partnerja prepričati, da bi vstopil v svet analnega spolnega odnosa ter nameravate za začetek uporabiti nekaj tako velikega kot je penis, se tega zagotovo lotevate iz napačnega konca. Uporabite prste za nežno masažo in draženje anusa. Ključno je, da začnete počasi in postopoma, saj morate biti popolnoma sproščeni. Ne pozabite, da je vaš namen uživati. Komunikacija med partnerjema je zato izredno pomembna. Partnerju brez strahu povejte, kaj vam je všeč ali če želite, da preneha z draženjem.

Aktiven ali pasiven partner?

Ali analni seks boli? Seveda, tako kot vsaka druga vrsta seksa. Lahko pa je tudi izjemno prijeten, le lotiti se ga je potrebno z zdravo mero razuma, predvsem pa pazljivo - v to vam je lahko v veliko pomoč tudi gel za rahlo omrtvičenje anusa, ki vsebuje blag anestetik. Če partner v preteklosti še ni izrazil želje, da bi se lotila analnih užitkov, se morate o tem prej prepričati. Ne pozabite, da je lahko analna stimulacija med seksom precej vsiljiva ter neprijetna, zato s tem, da se “preprosto lotite stvari” v postelji vsekakor ne boste dobili nobenih bonus točk.

Izberita pravi položaj

Prvega srečanja z analnim seksom se nikakor ne lotevajte v pasjem položaju, saj bo telo pasivca zelo napeto, zato se bo ob vstopu odzvalo z napadom, kar pomeni, da tujkov vsekakor ne bo zlahka sprejelo vase. Najboljši položaj za analni odnos je vsekakor položaj žličk. V njem bosta oba kar najbolj sproščena, vajina teža bo dobro podprta, poleg tega pa si bosta tudi izjemno blizu. Naslednjič, ko bosta v takšnem položaju, se lahko morebiti malce podrgneta, pocrkljata in preizkusita teren. Verjemite, da boste v hipu vedeli, če vama sveti zelena luč.

Analna penetracija

Ko postanete bolj sproščeni, lahko poskusite s penetracijo. Če uporabite prste, poskrbite za zaščito (rokavice iz lateksa, naprstne rokavice …). Če ste s partnerjem že dolgo skupaj in ne čutite potrebe po zaščiti, poskrbite za nohte, ki bi lahko poškodovali občutljivo analno odprtino. Najbolje je uporabiti posebej oblikovane analne čepe, ki jih najdete v vsakem sex shopu. Čepi so bolj varni za uporabo, kot kakšen drug predmet, saj nimajo ostrih robov. Za začetek si v erotični trgovini izberite manjšo igračko in čeprav vas morda mika, ne posezite takoj po tistih, ki so namenjene izkušenim uporabnikom. Posebno opozorilo: če želite za penetracijo uporabiti predmet, ki ni posebej namenjen analni igri, poskrbite da ima širok zaključek, saj lahko predmet v celoti zdrsne v odprtino (da, to se je že zgodilo). Malce zdrave pameti v roke, pa bo vse v redu.

Analne seks igračke

Na erotične pripomočke prisegajo celo najbolj izkušeni praktikanti analnega seksa, tako da vpeljava igračke, kot je analni čep ali stimulator prostate, ni nikoli slaba stvar. Pri tem naj vas le opomnimo, da mora biti vsak pripomoček, ki ga pri tem uporabite spodaj nekoliko širši, saj se boste tako izognili neželeni izgubi predmeta v notranjosti telesa. Pri prav vseh oblikah analnega seksa igra čistoča velik pomen, zato se lahko na analni spolni odnos pripravite s pomočjo kopeli ali prhe ali se očistita s pomočjo klistirja. Ko ste s penisom enkrat že penetrirali v danko, ga ne dajajte nikamor drugam, razen v primeru, da ga prej umijete, saj lahko v primeru neprevidnosti tako ravnanje privede do zelo resnega vnetja. Po uporabi prav tako ne pozabite temeljito očistiti izdelkov, da vas bodo čisti počakali na naslednje srečanje.

Uporabita lubrikant

Dober lubrikant za analni seks je bistvenega pomena! Analna odprtina se v nasprotju z vaginalno namreč ne vlaži, kar pomeni, da morate za to poskrbeti sami. Več ga bo, boljša bo vaša izkušnja. Namažite tako kondom/penis/erotično igračko kot tudi analno odprtino, saj boste tako zmanjšali možnost trenj.

Ne pozabita na kondom

Kondomi vam bodo pri analnem seksu prišli še kako prav. Poleg tega, da lahko zaradi svoje gladkosti v primerjavi s kožo izboljšajo analne igrice, vas bodo tudi zaščitili pred spolno prenosljivimi boleznimi, aktivca pa tudi pred prehitrim vrhuncem.