E-obvestila

Vašega zaupanja ne bomo izkoristili. Na oddani naslov boste prejemali izključno informacije o naših akcijah in novostih.

Subscribe to RSS Feed

Vroča ponudba

Vroča ponudba

Masturbator VërSpanken

Masturbator VërSpanken

Cena: 36,90 €
Virtualna očala SphereSpecs

Virtualna očala SphereSpecs

Cena: 34,90 €

Novi izdelki

Troblja z napisom Honk if you're horny
Erekcijski obroček Glamfit
       

Test menopavze

Podrobnosti izdelka

Blagovna znamka Pasante

Ocena izdelka:

Podajte prvi mnenje o tem izdelku

Kategorija: Osebni diagnostični testi  

Dobava: Na zalogi  

Rok Dobave: takoj

Cena: 17,90 €
Ob nakupu tega izdelka prejmete 0.90 € točk zvestobe, ki jih lahko izkoristite že ob naslednjem nakupu.
Dodaj v košarico

Kratek opis

Hiter sterilni test za odkrivanje hormona, ki stimulira delovanje jajčnih mešičkov (znak začetka postmenopavze).

Opis izdelka

 • Hiter sterilni test za odkrivanje hormona, ki stimulira delovanje jajčnih mešičkov (znak začetka postmenopavze)
 • Hiter in zanesljiv – rezultati vidni že po 10 minutah
 • Občutljivost 25 mlU hFSH/ml

PAKET VSEBUJE:

 • 2x trakova z lakmusovim papirjem (za 2 testa, med katerima mora biti presledek enega tedna)
 • brošura z navodili
 • brošura z barvno lestvico

Splošne informacije:

Ali sem že v menopavzi? S pomočjo tega testa boste lahko zanesljivo ugotovili, ali ste že v fazi prehoda v menopavzo. Ta faza, ki pomeni čas po vaši zadnji menstruaciji, se imenuje post-menopavza. To obdobje ponavadi nastopi po petdesetem letu starosti.
Hormoni so bistvenega pomena za nastop menopavze. Spremembe v nastanku hormonov vodijo do tipičnih simptomov menopavze, kot so vroč curek urina, vaginalno srbenje, potenje, nespečnost, depresija, problemi s srcem, zmanjšan libido, suhe oči, boleči sklepi in upočasnjena prebava. S priloženim testom merimo raven hormona FSH (follicle-stimulating hormone). Pred menopavzo raven tega hormona v urinu variira med 10 and 20 IU/L (International Units per litre, mednarodnih enot na liter).
V obdobju po menopavzi se nivo FSH poveča na 25 IU/L in ostaja trajno povečan. S pomočjo tega testa za menopavzo boste lahko preverili, ali je vaš nivo FSH nad 25 IU/L. Da boste prepričani v rezultat, test ponovite en teden po prvem testiranju.

Zakaj je ta test pomemben?

 • Pri majhnem odstotku žensk se menstruacija konča nenadoma, brez predhodnih znakov neredne menstruacije. Pri večini žensk pa prihaja do neredne menstruacije in potrebujejo potrditev, da so vstopile v obdobje post menopavze.
 • S tem testom lahko ženske preverijo, ali so v obdobju peri-menopavze ali post menopavze, s čimer jim bo njihov zdravnik lažje svetoval o nadaljnjih postopkih.
 • Nivo FSH pri ženskah se ponavadi giblje med 10 in 20 miU/ml. Po začetku menopavze se vsebnost FSH poveča preko 25mU/ml Natančnost odkrite vsebnosti FSH je do 25mU/ml

Ali ste vedeli?

 • Kaj je menopavza?
 • Menopavza je pojav, ko jajčniki ne izločajo več jajčec, in nastopi po zadnji menstruaciji. Takrat se zniža raven estrogena in progesterona (gre za ženska hormona, ki žensko pripravita na morebitno nosečnost). Strokovnjaki so mnenja, da te spremembe v ženskem telesu povzročajo simptome pri menopavzi.

 • Kako opazim začetek menopavze?
 • Pri veliko ženskah se pojavijo različni simptomi, spet pri nekaterih ni nobenih simptomov. Prvi znak je ponavadi sprememba menstrualnega cikla in intenzivnost menstruacije. Pojavi se lahko vročica, potenje med spanjem in razdražljivost. Gre za t.i. peri-menopavzo, ki je hormonska priprava na zadnje obdobje. Peri-menopavza lahko traja tudi do pet let.

 • Kako menopavza vpliva na moje zdravje?
 • Potenje med spanjem, vročica in nihanje razpoloženja znajo biti zelo nadležni znaki in trajajo tudi več let. Na dolgi rok pa manjša raven estrogena vpliva tudi na kosti in žile ter povečujejo tveganje nastanka osteoporoze (tanjšanje kosti, ki je lahko zelo boleče) in srčnih bolezni.

 • Ali moram še vedno uporabljati kontracepcijo?
 • Če se želite izogniti nosečnosti, nadaljujte s kontracepcijo. Če ste stopili v obdobje menopavze pred vašim 50. letom, uporabljajte kontracepcijo še dve leti po zadnji menstruaciji, saj sicer lahko še vedno zanosite. Če ste stopili v obdobje menopavze po vašem 50. letu, uporabljajte kontracepcijo vsaj 12 mesecev po vaši zadnji menstruaciji.


Kateri so najpogostejši simptomi menopavze?

 • Vročica – občutek vročine od peta do glave, ponavadi v glavi Potenje med spanjem ter težave s spanjem – lahko vodi v utrujenost, stres in napetost
 • Vaginalne spremembe - vagina se lahko posuši, kar povzroča bolečine pri spolnih odnosih
 • Tanjšanje kosti – pojavi se nekaj let kasneje in povzroči fizično krčenje in krhke kosti(osteoporoza)
 • Nihanje razpoloženja, tesnoba in manjša samozavest Pozabljanje in težave s koncentracijo

Napišite svoje mnenje

Ocenjujete izdelek: Test menopavze

Kako bi ocenili ta izdelek? *
  1 zvezdica 2 zvezdici 3 zvezdice 4 zvezdice 5 zvezdic
OcenaČe boste izdelek naročili v
7h 41min boste izdelek prejeli v
tor, 29.05.2018

Najbolje prodajani izdelki

Vitkost.net -> preskoci h3


Kaj so točke zvestobe?

Vrednost točk zvestobe je enakovredna 5% vrednosti nakupljenega izdelka in se sešteva. Po opravljenem nakupu se vam pridobljene točke pretvorijo v evre, te pa lahko vnovčite že pri naslednjem nakupu. Vrednost točk, ki jih lahko vnovčite, ni omejena. S točkami zvestobe lahko plačate tudi stroške poštnine.